Редактор: e-mail: снимка: ПетелБилетът за градския транспорт трябва да е 1,70 лева.

...
Редактор: e-mail: снимка: ПетелБилетът за градския транспорт трябва да е 1,70 лева.
Коментари Харесай

Общински съветници: Билетът за автобус във Варна трябва да струва 1,70 лв, цената му се задържа от 2006 година

Редактор: 

e-mail: 

фотография: " Петел "

Билетът за градския превоз би трябвало да е 1,70 лв.. Около това мнение се сплотиха съветници от комисията „ Собственост и стопанство “ на Общински съвет – Варна. Те обаче не дадоха съответни оферти от по кое време ще стане факт повишаването.

Последното повишение на цената на градския превоз е през 2006-а, оттогава тя е 1 лев. За потребността от постъпване на билетчето приказваха Христо Атанасов (ЗНС „ Ал. Стамболийски “) и Станислав Иванов (ГЕРБ), като и двама бяха безапелационни, че мярката е наложителна за запазването на рентабилността на публичните транспорти на пасажери. Въпросът беше издигнат при разискване на финансовия доклад на общинския транспортьор „ Градски превоз “. Новата загуба на сдружението, насъбрана през 2019 година от компанията е над 3,4 млн. лв..

От управлението на компанията допълниха, че поради коронавирус рецесията финансовите загуби на фирмата-монополист на всички градски автобусни и тролейбусни линии е още по-тежка.

От март месец тази година до момента „ Градски превоз – Варна “ е натрупал 6-7 млн. лв. нова загуба.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР